Området

Lauvlia – et godt sted å bo

Lauvlia ligger i Gran kommune på Hadeland. Feltet er på 90 mål og regulert for 48 eneboligtomter. Det er et frittliggende område som ligger på ca 400 moh der man har en fantastisk utsikt til Randsfjorden, fjellene vestover som Gaustatoppen og utsyn utover Hadelands fantastiske kulturlandskap.

 

Området har særdeles gode lysforhold med lang solgang. Fra Lauvlia har man også utsikt til Hadelands 3 karakteristiske topper – Rånåsen, Sølvsberget og Brandbukampen. Området ligger landlig til, men samtidig sentralt i forhold til barnehager, barneskole, jernbanestasjon, riksvei 4, friluftsområder etc.

 

 

Naturfenomen

I Lauvlia kan man høsten og vinteren oppleve et lite «naturfenomen». Området ligger over tåken som legger seg over dalen, og man opplever skyfri himmel og sol når andre opplever dårlig vær. I vinterhalvåret er det i tillegg en god del mildere enn nede i dalen. Det er en relativt god stigning i terrenget, noe som gjør at alle boligene kan få god utsikt.

 

 

Spesielt naturfenomen på Lauvlia

 

I umiddelbar nærhet til Lauvlia ligger flere barnehager, som Solsida Barnebeite (friluftsbarnehage) og Trulserudenga Barnehage. I tillegg er det kort gangavstand til Moen Skole (barneskole) og Moen Sportsklubb sitt idrettsanlegg på Sittpåsletta. Mohagen Industriområde med ca 1.000 arbeidsplasser ligger 4 km unna, jernbanestasjonen er også 4 km unna og tar kun 5 min med bil.

 

Det er store og flotte friluftsområder i direkte tilknytning til tomtefeltet. Om vinteren er det oppkjørte skiløyper som byr på milevis med usedvanlig variert løypenett i Lygna-området. Det er oppkjørte løyper fra bla Gjøvik og helt til Oslo.
I sommerhalvåret finner man fine sykkelstier, samt et utall muligheter med godt merkede turstier. Om høsten bugner det ofte av bær og sopp, samt områdene byr på gode «jaktmarkeder» for små- og storvilt. For øvrig byr Randsfjorden på flotte rekreasjonsomgivelser med gode muligheter for bading, båtliv og fiske.

 

Hadeland har masse å by på og mer informasjon om regionen finner du på Region Hadelands hjemmesider.